Rundt om Friheden

De 4 afdelinger, afdeling 1, Højhuset, Lille Friheden og institutionerne ligger i den sydlige del af Hvidovre Kommune men udgør trods placeringen en central rolle i Hvidovre.

 

 

Til og fra Friheden

Boligområdet ligger særdeles aktivt hvad angår transport. Området ligger kun 8 km. fra centrum af København.

I Hvidovre er der adgang til hele 5 S-togs stationer og flere tilkørsler til motorvejsnettet.

Få hundrede meter fra boligområdet ligger Friheden station hvorfra der på hverdage er togafgang ca. hvert 8. minut. Fra stationen er der desuden adgang til en lang række busforbindelser som kan bringe dig på tværs af S-togs nettet og rundt i den øvrige del af Hvidovre. 

Indenfor få minutters kørsel er der tilkørsel til motorvejsnettet samt hovedveje som fører mod København, Køge og Rødovre.

 

Havn og strand

Blot 10 minutters gang fra boligområdet ligger Hvidovre lystbådehavn. Hvidovre havn er en hyggelig lille havn med masser af liv, herunder restaurant, sø spejdere og forskellige bådklubber.

Området fra havnen og ind mod København hedder Lodsparken og består af store græsarealer med hyggelige stier. Følges stierne er det muligt at gå hele vejen ind til Købenavn langs vandet.

 

I forlængelse af Lodsparken finder du Hvidovres eneste strand. Stranden er idel for børnefamilier da vandet er roligt og ganske lavvandet. De seneste par år har der i kommunalt regi været planer om at udvide stranden helt ind mod Kalveboderne.

I tilknytning til havn og strand er der etableret borde, bænke og toiletfaciliteter.

 

Fritidsaktiviteter

Som beboer i Friheden behøver du ikke tage langt for at finde muligheder for at udøve sport og andre fritidsaktiviteter.

I Friheden har vi egne klubber der byder på flere forskellige aktiviteter som billard, gymnastik, hundeklub, cykelværksted, madklub og meget andet.

Tæt på området ligger Frihedens idrætscenter med adgang til flere sportsgrene som, ishockey, curling, kampsport, fodbold, håndbold, gymnastik og svømning.

I Frihedens Butikscenter ligger et stort fitnesscenter som er bygget i 2015.

Hvidovre kommune har derudover en lang række aktivitetstilbud til såvel unge som gamle.

 

Sundhed

I Hvidovre kommune findes et stort udvalg af både alm. Praktiserende læger samt speciallæger. Der er direkte busforbindelse til Hvidovre Hospital som også har akutmodtagelse (tidligere skadestue) og fødeafdeling. 

 

Indkøb

Under højhuset ligger Frihedens indkøbscenter som indeholder to store supermarkeder og flere mindre specialbutikker.

 

Skoler og institutioner

Tæt på området er placeret 4 skoler og et fritidscenter for børn og unge. Der findes desuden flere børnehaver og vuggestuer i området.