Toggle Mobile Menu

I Friheden

 

Udeområder

På trods af det store antal lejligheder opleves Friheden ikke som det typiske byggeri fra 1960erne. Området fremstår som et stort velholdt park med spredte etagebygninger. Lejlighedsblokkene ligger i klynger som er forskudt fra hinanden. De fleste lejligheder har udsigt til store grønne områder.

 

Legepladser

Der findes 8 mindre legepladser. Legepladserne er lavet så de henvender sig til forskellige aldersgrupper. Udover lejepladserne findes der foldboldbane på asfalt og der er adgang til at benytte stor græsfodboldbane i direkte tilknytning til området.

 

Vaskerier

I boligselskabet Friheden er der altid et vaskeri tæt på din opgang. Vores vaskerier ligger typisk i kælderen og har 2-4 vaskemaskiner, 1-2 tørretumblere, strygerulle og tørrerum. For at få adgang til vaskeriet skal du bruge en brik-nøgle som udleveres ved henvendelse på ejendomskontoret. For priser og depositum venligst kontakt ejendomskontoret. 

Afdeling I har desuden et fællesvaskeri kaldet "Satelitten", Satelitten er beliggende ved siden af ejendomskontoret og har døgnåbent. 

Vasketure kan bestilles via selvbetjeningsskærmen i vaskeriet eller ved at bestille online via dette link: https://web.vasketur.dk/DB0174/

 

Parkering

Boligområdet råder over gratis parkeringspladser tæt ved opgangene. Det er muligt at leje overdækket carporte, aflåste garager samt aflåst parkering til campingvogne, både og trailere.

Bemærk at der gælder særlige regler for parkering af varevogne og biler på gule nummerplader.

 

Grill

I hver klynge er der opsat borde, bænke og en stor grill. I højhuset er der på øverste etage etableret stor fælles tagterrasse hvor der også er opsat borde, bænke og grill til fri afbenyttelse.  

 

Runestenen ved Friheden
Af Jens Frederik Jørgensen bragt i Hvidovre Avis d. 28.2.1990

Runestenen i Boligselskabet Friheden

Den 21. februar 1990 ankom Jellingstenen til Hvidovre under stor bevågenhed.

Der var tale om en afstøbning af Harald Blåtands runesten i Jelling. Stenen var udført i 1933, og dens bemaling var rekonstrueret af kunsthistorikeren R. Broby-Johansen og de valgte farver — sort, hvid, gul, rød og blå — har med stor sandsynlighed været brugt i vikingetiden.

I 1990 havde Nationalmuseet ikke længere plads til denne kopi af den store Jellingsten. Det læste Per Hein, Importøren i Frihedens Butikscenter i Berlingske Tidende. Han tænkte, at den kunne forskønne Frihedens Butikscenter og tog derfor kontakt til Centerforeningen og Boligselskabet, der alle var med på ideen.

Runestenen ankom i to dele og blev læsset af foran trappen ved indgangen mod Hvidovrevej. Da man inden transporten delte stenen i de to dele, fandt man inden i den en flaskepost fra 1933 med forbandelser mod dem, der fjernede stenen. Det var helt i tråd med det, der kendes fra vikingetidens runesten.

I dag ejes runestenen af Boligselskabet Friheden, og den er placeret ydmygt ved ejendomskontoret på Hvidovrevej. Tidens tand har bidt i runestenen, der godt kunne trænge til en afrensning og opmaling.

Boligselskabet Friheden har et kopi af Jellingstenen og den er renoveret

Følg med i hvordan det foregik på denne side, klik på linket: http://www.bs-friheden.dk/beboerrådgiver/nyt-fra-beboerrådgiveren

Se, er den ikke smuk!