Venskab er også kernen i Æblehaven, interview med tre unge mænd

 

Inden vi tog af sted til Æblehaven, havde jeg fået lov at lave et interview med to unge mænd "om at være venner", en af dagene derovre.

Det viser sig så bare, at de to venner nu er blevet til tre venner. Og så meget desto bedre, så er der tre unge mænd, at interviewe om deres venskab.

 

John Rasmussen, beboerrådgiver

Vi mødes over en sodavand i Æblehavens fælleshus, hvor der er en reception og måske Bornholms mindste købmandsbutik. Udenfor kan man høre lyden af latter, glade barnestemmer og vandpjaskeri, fordi poolen ligger lige udenfor fælleshusets vinduer.

De tre unge mænd i shorts og T-shirt hedder Shaes, Victor og Phillip.

Victor er 15 år og bor i Friheden. "I fritiden spiller jeg fodbold, for det meste og er sammen med vennerne. Efter sommerferien skal jeg op i niende klasse.", fortæller Victor.

Phillip er 15 år gammel og bor i Søborg, "Jeg er på Bornholm sammen med min farfar og farmor, som bor i Friheden. Derhjemme, i Søborg, er jeg mest sammen med vennerne, spiller fodbold og har jeg et fritidsjob. Jeg skal på gymnasium i København efter sommerferien.", forklarer han.

Den tredje unge mand hedder Shaes. "Jeg bor i Friheden, er 15 år og går på privatskole på Frederiksberg. Jeg spiller fodbold med mine venner i fritiden.", siger Shaes.

 

De tre er blevet venner på Boligselskabet Frihedens beboerferier

Phillip fortæller, at han lærte Victor at kende sidste år. Da var de to med Boligselskabet Friheden på ferie i Fåborg på Fyn. De to startede med at snakke sammen. De var derefter nede at bade og så begyndte de, at lære hinanden bedre at kende.

Den gang boede de to langt fra hinanden, da Phillip boede i Jylland, men han og Victor har blandt andet benyttet sig af facebook og mobilen til at holde kontakten.

Et par gange er de så mødtes og har for eksempel været i biffen, i Tivoli, har spillet fodbold eller de har bare gået rundt og talt sammen om alt muligt.

Shaes fortæller, at han har gået i skole med Victor siden børnehaveklassen og indtil han selv er startet på skolen på Frederiksberg. Phillip har han lært at kende på denne tur til Bornholm

 

Venskab er noget sjovt noget

Phillip mener, at grunden til at de er blevet venner er, at de tilfældigt har mødt hinanden og, siger han, "Shaes og Victor ser jo flinke ud, så går man over til dem og så er vi sammen resten af ferien. Og det bliver sjovere og sjovere, at være sammen med hinanden. Efter ferien er det vigtigt stadig at holde kontakten."

Dette er Shaes og Victor enige i, siger de og nikker.

Phillip fortæller også, at han tit at hjemme hos sin farfar og farmor og der er han også sammen med Victor. Nu også Shaes, som han har lært at kende på denne ferietur.

Her i Æblehaven render drengene mest rundt, snakker og høre musik sammen, ellers laver de ikke noget specielt andet end, at hygge sig.

"Jo, og så skal vi ellers i poolen, spiller noget fodbold og måske ud og hoppe på hoppepuden udenfor.", fortæller Victor.

For de unge mænd handler det om, at det skal være sjovt, der skal grines og man skal kunne dele sine ting med hinanden, fortæller de.

Jeg spørger om det også er et spørgsmål om, at dele "øv-oplevelserne", altså, at være kede af det sammen?

Her er drengene enige om, at det nok mere er pigerne der sidder og tuder sammen i deres venskaber. Der er et øjebliks tavshed, så ser drengene ser de på hinanden og bryder så ud i hjertelig latter, der siger mere end mange ord.

 

Ja, boligselskabets ferie kan føre til mange positive oplevelser.