Rejsegruppen Friheden

Stockholm & Riga d. 11. til 16.  august 2018

Rejsegruppen er aktiv igen med et minikrydstogt til Riga 
Efter en pause på ca. 1 år, forsøger vi igen med en fantastisk rejse til Stockholm og Riga med Klingenberg Rejser. Prisen for denne rejse er 5.595 kr. og i prisen er indeholdt: 
 

  • 1 x overnatning i Stockholm
  • 2 x overnatning på færgen 
  • 2 x overnatning på Tallink Hotel Riga 
  • 5 x morgenmad 
  • 3 x aftensmad 
  • 2 x aftensmad inkl. drikkevarer 
  • Øresundsbroen 
  • Dansk rejseleder på hele rejsen 
  • Alle udflugter ifølge program ekls. ikke angivne entreer. 
  • Afhentning her i Friheden, såfremt vi bliver mere end 10 deltagere   

 

Turen dag for dag 
På denne rejse kombinerer vi Østersøens allerbedste oplevelser. Vi slentrer igennem de smalle gader i Stockholms maleriske "Gamla Stan", nyder den næsten ubeskrivelige sejltur gennem skærgården og går på opdagelse i Letlands smukke hovedstad Riga. Her lokker masser af gode butikker, der er hyggelige cafeer og restauranter og de imponerende gamle bygninger fortæller om byens fortid som rig Hansestad. Tag med på denne rejse til lands og til vands og få uforglemmelige oplevelser.

 

Turen dag for dag: 

1. dag 

Udrejse gennem Sverige til Stockholm. Indkvartering og aftensmad. 


2. dag 

Byrundtur i Stockholm og tid på egen hånd i Gamla Stan. Indkvartering på Tallinks krydstogtsfærge og sejlads gennem skærgården. Aftenbuffet inkl. drikkevarer. 
 

3. dag 

Ankomst til Riga. Byrundtur til bl.a Bastionsbjerget. Indkvartering for to nætter i centrum af Riga. 
 

4. dag 

Byrundtur gennem den historiske bykerne med bl.a. domkirken og Sorthovedernes Hus. Eftermiddagen på egen hånd. 

 
5. dag 

Formiddagen på Rigas berømte centrale marked. Indkvartering på Tallinks krydstogtsfærge og sejlads mod Stockholm. Aftenbuffet inkl. drikkevarer. 

 
6. dag 

Flot indsejling til Stockholm. Hjemrejse gennem Sverige.   

 

Hotel:

Tallink Hotel Riga læs mere om hotellet på deres hjemmeside http://www.tallink.dk/hotel/tallink-hotel-riga/

 

Rejseprogram (Link: Rejse til Riga med Klingenberg
Stockholm - "Skønheden på vandet"  Få byer i verden har så meget vand omkring sig som Stockholm, der er bygget på 14 øer i den Stockholmske skærgård. Alene beliggenheden gør byen til en af verdens smukkeste, og sammen med den gamle bydels farvestrålende huse og de mange grønne parker, er her et bymiljø, der ikke findes andre steder. Vi tager på en lille rundtur i byen og ser bl.a. Stadshuset og Sergels Torg, inden vi når frem til den lille ø, hvor det hele startede: Gamla Stan. I de snævre gamle gader og stræder er der ikke plads til nutidens trafik og vi begiver os til fods forbi kongeslottet og domkirken til Stortorget og den hyggelige gågade. Der bliver tid til at nyde de mange små butikker og eventuelt finde en god café til en frokost. 
Minikrydstogt gennem skærgården  Når vi har indsnuset stemningen og atmosfæren i Gamla Stan, går vi ombord på Tallinks flotte færge og en smuk udsejling gennem Stockholms skærgård venter os. Den store færge glider langsomt mellem de tusindvis af øer og skær, mens vi kan nyde solnedgangen og den lyse, nordiske nattehimmel. Ombord kan vi også glæde os til den overdådige buffet, hvor drikkevarer er inkluderet til aftensmaden. Og skulle du have lyst til det, er der musik og dans til ud på de små timer. 
Hansestaden Riga  Når vi næste morgen slår øjnene op og sætter os til morgenbordet, vil vi allerede i det fjerne kunne se Europas tredje højeste TV-tårn, som står i Riga. Efter en flot indsejling tager vi på byrundtur med bussen, hvor vi får det første indtryk af Letlands hovedstad. Vi ser bl.a. Riga Slot, der rummer flere museer og samtidig er bolig for landets præsident. Vi besøger Bastionsbjerget, der er byens flotteste park og kendt for vandkunsten og frihedsmonumentet. Efter rundturen indkvarteres vi for to nætter på vores gode hotel, der ligger få hundrede meter fra den gamle bykernes hyggelige gågademiljø. Har du lyst til det, er der her rige muligheder for en lille spadseretur efter aftensmaden. 
Den gamle bykerne  Rigas historiske centrum er de seneste år blevet smukt renoveret og er i dag et af de mest charmerende gågadeområder i Europa. Her er brostensbelagte gader, flotte pladser og farverige huse. Vi begiver os gennem byen til fods og ser undervejs bl.a. Sorthovedernes Hus, der i middelalderen husede en forening af ugifte tyske handelsmænd. Domkirken er en anden af byens store seværdigheder og berømt for sine fem forgyldte kupler og et af Europas fineste orgler. Efter rundturen er der god tid til selv at tage byen i besiddelse og måske besøge nogle af de mange hyggelige specialbutikker. Snyd ikke dig selv for en smagsprøve på Riga Balsam, som er Letlands nationaldrik. 

Europas mest særprægede marked På vores sidste dag i Riga forlader vi hotellet efter morgenmaden og tager til Rigas Centraltirgus, Rigas centrale marked. Markedet blev bygget i 1920’erne af genbrugte Zeppelinerhangarer og rummer på sine 72.000 kvadratmeter mere end 3.000 handelsstande. Her er alt fra kulinariske specialiteter til smykker, kunsthåndværk og cigaretter. 
Efter god tid på markedet går vi atter ombord på Tallinks krydstogtsfærge og kan se frem til den store buffet med drikkevarer og en flot sejltur tilbage til Stockholm. Tilmelding som interesseret eller bestilling 

I første omgang vil vi gerne høre, om der er et tilstrækkeligt antal beboere i Friheden, der kunne tænke sig at deltage i denne rejse. Hvis vi når op på et tilstrækkeligt antal, vil vi gå videre med planlægningen. 

Såfremt vi ikke får over 15 deltagere der er interesseret i rejsen, vil denne ikke blive gennemført. 

Hvis du er interesseret i rejsen, eller allerede nu vil sikre dig en plads, kan du ringe til undertegnede senest den 28. april 2018. Fristen for endelig og seneste tilmelding er den 11/6 2018 

Rejsegruppen har gennem årene gennemført rigtig mange rejser med succes. Der er altid et godt sammenhold på rejserne. 

 

Venlig hilsen 

 

Christian Thode

Mobil 2177 1085 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejsegruppen består af frivillige i Boligselskabet Friheden uden mulighed for at stå med et ansvar som rejsearrangør. Det er således den tekniske arrangør der alene er ansvarlig for rejsens gennemførsel, og at kvaliteten lever op til det lovede.